Mudjeok e Yong


- - - - - -
KLEINE DRAAKJES


Jeugd Tangsoo-do begint vanaf 5 jaar. Een speciale groep jongens en meisjes (de kleine draken genoemd) van 5 t/m 11jr wordt spelenderwijs de krijgskunsten van Tangsoo-do bijgebracht.
Ook kinderen met motorische beperkingen hebben veel baat bij het beoefenen van Tangsoo-do.
Het is bewezen dat de motoriek (balans) op vele vlakken verbeterd.

Angstige kinderen ziet men, tijdens het verloop van de trainingen, veranderen in zelfbewuste individuen die sterker in hun schoenen staan.
De trainingen gaan op een zeer gemoedelijke sfeer zodat de kinderen er vooral plezier in hebben om Tangsoo-do te gaan beoefenen.
De kinderen doen om het half jaar een test (examen), waar zij hun geleerde (krijgs)kunsten kunnen vertonen aan de examencommissie en natuurlijk aan de aanwezige familie en vrienden.
Na beoordeling van de examencommissie zal deze test (examen), bij goed gevolg beloond worden met een hogere graduatie, in de vorm van een gekleurde band of een streep op de band en natuurlijk een heus certificaat.

De kinderen kunnen ook al op deze leeftijd meedoen aan verschillende competities (wedstrijden). Deze zijn 2 a 3 keer per jaar in de vorm van een groot toernooi op landelijk niveau.
Deze wedstrijden gaan onder streng toezicht van bekwame gediplomeerde scheidsrechters, die er op toezien dat de kinderen elkaar geen zeer doen.
Ook hier gaat het vooral om het plezier van het kind, dat zich op sportieve wijze kan meten met andere kinderen.In samenwerking met: