Tangsoo-do Draakjes Examen
Tangsoo-do Draakjes Examen:


Op vrijdag 21 november vonden er weer bandexamens van Tangsoo-do Mudjeok e Yong plaats.
De allerkleinste Tangsoo-do beoefenaars van Mudjeok e Yong hadden deze avond een hele delegatie van vaders, moeders, tantes, ooms, opa’s en oma’s meegenomen om te laten te zien wat zij allemaal in hun mars hadden. Nadat eerst de hoogst gegradueerde kinderen moesten laten zien of zij de exameneisen machtig waren, volgden al gauw de alle kleinste Tangsoo-do draakjes vanaf 5-6 jaar. Dit examen was natuurlijk wel enigszins afgestemd op hun leeftijd, maar voor hun zeker niet minder spannend en intensief.

Hele families zaten met veel verwachtingen naar hun kroost te kijken. Hier en daar wat (onbedoelde) hilariteit van wat deze kinderen soms lieten zien. Ook was het prachtig om te zien dat zelfs de allerjongste kinderen elkaar probeerden te helpen om hun door dit examen heen te slepen. Hier kom je meteen tot de kern van wat Tangsoo-do eigenlijk betekend: Voor elkaar! Deze jonge kinderen helpen elkaar en hebben respect voor elkaar. Dit is dus ook Tangsoo-do en niet alleen maar schoppen en slaan.

Na hun getoonde exameneisen moesten zij natuurlijk ook wat planken stuk slaan en schoppen. Dit was waarschijnlijk wel het spannendste onderdeel voor deze kinderen, die in eerste instantie daar een beetje tegen opzagen om van die enorme (dikke) planken te doorklieven. Maar dat de kleinsten als eerste zich vrijwillig (aan de hand van de meester) had aangemeld en de plank met veel geweld in stukken hadden geslagen wilden weldra iedereen dat toch ook wel even proberen. Ouders en familie hielden natuurlijk hun hart vast maar de stukken plank vlogen in de rondte en iedereen had ook deze proef doorstaan. Als beloning kregen al deze kleine draken, na dat de juryleden hun tot waardige Tangsoo-doka’s had bevonden, een gekleurde band of een streep erbij en natuurlijk ook een heus diploma! Na afloop werden er natuurlijk foto’s gemaakt van de groep kinderen en gingen zij allemaal met in de ene hand een diploma en in de andere hun gebroken plank, trots en blij naar huis toe.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Mudjeokeyong.nl
078-6818347
06-53907309