Mudjeok e Yong


- - - - - -
KENNISMAKING MET EEN STRIJDENDE DRAAK!

Om de zoveel tijd verschijnt hier een interview met één van de leden van Mudjeok e Yong, onze eigen 'strijdende draken'! Dit keer is het de beurt aan David van der Steen

1. Wat is je naam en welke band heb je momenteel?
David van der steen
Zwarte band (1ste dan)

2. Hoelang doe je al aan Tang Soo Do en hoe vaak train je?
Ik zit nu al 12,5 jaar op Tang Soo do en ben toen begonnen met 1 keer in de week trainen. Nu train ik zelf 3 keer in de week en geef ik 1 keer in de week training.

3. Heb je hiervoor nog andere vechtsporten gedaan?
Ja, ik heb 5 jaar op Judo gezeten en net voordat ik op Tang Soo do kwam heb ik nog een half jaartje op karate gezeten, maar Tang Soo Do bleek toch leuker.

4. Waarom heb je voor Tang Soo Do gekozen?
Ik mocht naast Judo nog een andere sport kiezen en dat werd karate, maar dat viel uiteindelijk toch tegen en toen hoorde ik over Tang Soo Do en ben daar dus een keer wezen kijken. Ik wist het toen eigenlijk al zeker, ik ga op Tang Soo Do.

5. Wat is je favoriete onderdeel binnen het Tang Soo Do (hyungs, sparren, enz.)?
5a. Waarom?
5b. Ben je hier ook het beste in?
Mijn favoriete onderdeel blijft toch wel het sparren, daar kan ik me gewoon het meest in uitleven. Ook ben ik er beter in dan in de andere onderdelen en dat maakt het voor mij ook leuker.

6. En wat vind je het minst leuk om te doen?
6a. Waarom?
6b. Ben je hier ook het slechts in?
Het minst leuk vind ik de verdedigingstechnieken. Het is voor mij iedere keer hetzelfde rijtje wat je af moet lopen en dat gaat dan soms wel vervelen. Of ik er ook het slechtst in ben weet ik niet.

7. Met welk doel doe je aan Tang Soo Do (bijv. om te ontspannen, om mensen te leren kennen, om jezelf te kunnen verdedigen, om te kunnen opscheppen, enz.)?
Ik ben erop gekomen om mezelf te leren verdedigen en het heeft me zelfverzekerder gemaakt. Nu doe ik het omdat ik het leuk vind, je ontmoet nieuwe mensen, maar je kunt je er ook helemaal in uitleven.

8. Hoe ziet jouw perfecte training eruit?
Beginnen met een warming-up, daarna hyungs lopen (kunnen ook wapenhyungs zijn), daarna verschillende combinaties van trap en stoottechnieken (met of zonder kussens) en als laatst nog even sparren.

9. Als je iemand zou moeten overhalen om aan Tang Soo Do te doen, wat zou je dan zeggen?
Kom een keer meedoen, het is een hele leuke afwisselende sport waar je heel veel dingen leert en waar je gewoon nooit genoeg van krijgt.

10. Wat is je mooiste/leukste Tang Soo Do moment aller tijden?
Ja, ik maak zoveel leuke momenten mee maar als ik echt een keuze moet maken is het toch wel dat ik 3 prijzen wist te winnen in Amerika.

11. Wat is je minst leuke Tang Soo Do moment aller tijden?
Een aantal jaar terug heb ik tijdens het trainen een spierblessure opgelopen en daar heb ik toen een half jaar mee gelopen, dat is toch wel het minst leuke moment.In samenwerking met: