Tangsoo-doka's in de prijzen!
Tangsoo-doka's in de prijzen!Een kleine delegatie Ambachtse Tangsoo-doka’s van Tangsoo-do Mudjeok e Yong hebben in Wehl weer prijzen behaald bij de traditioneel, jaarlijks terug komende, Theo Ketelaar cup.
Cheyenne vd Meer haalde bij het sparren en bij het stijllopen met de lange wapenstok de 1e plaats binnen, bij de loopvormen behaalde zij een 2e plaats.
David vd Steen was, in een zwaar bevochte poule van de beste zwarte banddragers uit het binnen en buitenland, nipt 2e geworden.
David krijgt steeds meer routine met het sparren in deze klasse en het zal dan ook niet lang meer duren voordat hij zich ook kampioen mag noemen.
Bart Schoevers is ook 1e bij het sparren geworden, ook hij was beland in een poule van goede vechters die hem de overwinning niet makkelijk maakten. Daarnaast heeft Bart zich ook van zijn beste kant laten zien bij het onderdeel ‘Breken’, waar hij een 2e plaats heeft behaald!
Shanice vd Meer heeft ook moedig strijd geleverd. Zij eindigde als 3e in een poule waar ook haar zus Cheyenne actief was.
Shanice (over enkele weken 14 jaar) had er voor gekozen om in een volwassen poule met zwarte band dragers mee te strijden omdat er niemand anders op het ogenblik zo hoog gegradueerd is in haar leeftijdscategorie.
Gelukkig heeft zij haar lengte mee, wat weer haar jonge leeftijd compenseert in de strijd.
Ook een 3e plaats was voor haar weggelegd bij het wapen vormlopen.
Willem Bloem behaalde ook een mooie 3e plaats bij de wapenvorm lopen.
Bij het sparren had hij een beetje pech, hij strijdt sinds kort bij de senioren en dat was vooral een poule met veel oudere deelnemers dan hij, die iets geroutineerde waren.
Moedig vechtend is hij dan ook ten onder gegaan, maar ook hij komt steeds meer in het ritme, dus dat geeft perspectieven in de toekomst.