Tangsoo-do Najaarskampioenschappen
Tangsoo-do Najaarskampioenschappen:


Op zaterdag 1 november hebben de open Tangsoo-do Najaarskampioenschappen plaats gevonden in de gloednieuwe Sophia Sporthal. Uit heel Nederland waren er deelnemers van verschillende Tangsoo-do scholen aangekomen als voorbereiding op het grote toernooi a.s. 14 december in Ulft voor de Ketelaarcup.
Ook was Macau Sports aanwezig om de deelnemers en ouders van de kleinere deelnemers te entertainen vooraf en tijdens de pauze. Eigenaar Maurits Mosmans gaf een weergaloze en leuke demonstratie door alle zwarte banders een coördinatietest op muziek te laten doen (kijk op Macau-sports.nl).

Tangsoo-do Mudjeok e Yong was met 34 deelnemers aanwezig op deze Najaarskampioenschappen en heeft wederom weer een groot aantal prijzen in de wacht gesleept. De dag begon met de aller kleinste Tangsoo-doka-tjes vanaf 5/6 jaar. Onze kleine draakjes (niet zo genoemd omdat zij stout zouden zijn) hebben waarlijk laten zien waartoe zij al in staat zijn met het demonstreren van hun Tangsoo-do krijgskunsten. Een groot aantal gingen met te zware bekers huiswaarts, met in hun kielzog enorme trotse ouders. Waarschijnlijk zal aankomende week de klaslokalen van hun school opgesierd worden met een glimmende beker.
Ook de wat oudere jeugd liet zich van hun beste kant zien tijdens de wedstrijden. Dit resulteerde ook op een groot aantal bekers bij verschillende competitie elementen. Voor sommige kinderen is het een enorme stimulans, als zij in de prijzen zijn gevallen, er vanuit gaan dat deze kinderen, over het algemeen allemaal voor het eerst in competitie verband meedoen.
Ook kinderen die al eerder met wedstrijden hebben meegedaan, hebben bewezen dat zij geen eendags vliegen zijn daar zij meestal weer een prijs weten te bemachtigen door hun inzet en kunnen.

Bij de volwassenen was het ook een waar prijzen regen. Ečn Tangsoo-doka’s, Leonard van der Kuijl van Mudjeok e Yong presteerde zelfs om op 3 verschillende onderdelen een eerste prijs weg te halen. Moedige Maurice Broekhuizen, die had gekozen om een zwaardere poule te vechten met oudere en zwaardere deelnemers, heeft een waar kunstje laten zien door als tweede te eindigen. Shanice van der Meer (13jr)deed het al bij junioren goed; 1e prijs, maar wilde ook wel eens met de volwassene meedoen. Van de wedstrijdleiding kreeg zij toestemming en dat resulteerde op een 3e prijs; geweldig! Haar zus Cheyenne deed dit keer niet mee, maar is erg trots op haar jongere zus. Gabi Moet ook al Nederlands kampioen, liet ook zien dat hij zijn positie niet af wil staan en werd ook weer 1e ondanks dat hij nog in een soort “jetlag” zat. Hij had erg vermoeiende dagen achter de rug. Er vielen teveel prijzen om iedereen, in dit artikel uit te werken dus volgen de uitslagen en foto’s op Alltangsoodo.org en op Mudjeokeyong.nl